Down the Rabbit Hole

Down the Rabbit Hole
3 - 5
juli
2020

Down The Rabbit Hole, kortweg DTRH, is een driedaags muziekfestival dat voor het eerst in 2014 werd gehouden, in recreatiepark De Groene Heuvels in Ewijk (gemeente Beuningen) bij Nijmegen. Het festival wordt georganiseerd door Mojo Concerts en in de markt gezet als “kleine broertje” van Lowlands omdat er in de maand juni wel veel bands in Europa touren en er geen vast festival was waar deze acts konden spelen.

De naam is ontleend aan Alice in Wonderland.

De eerste editie trok zo’n 10.000 bezoekers en had The Black Keys, Foals, MGMT en Damon Albarn als de belangrijkste optredende artiesten. Down The Rabbit Hole moet volgens festivaldirecteur Eric van Eerdenburg op termijn uitgroeien naar een festival met rond de 35.000 bezoekers In 2015 waren Damien Rice, Iggy Pop en The War on Drugs de hoofdacts en in 2016 was die rol weggelegd voor PJ Harvey, The National en Anohni.

Naast muziek worden er ook andere activiteiten georganiseerd zoals vlotten bouwen, keramiek bakken en een open podium.[6] De drie podia “Hotot”, “Fuzzy Lop” en “Teddy Widder” zijn genoemd naar konijnenrassen.

De eerste editie van Down The Rabbit Hole werd genomineerd voor twee European Festival Awards, als beste nieuwe festival en als beste middelgrote festival. Het won the Best New Festival Award.

Ga naar de website van Down the Rabbit Hole